×
Főoldal Rólunk Hírek Tagok Tagozatok Partnereink Dokumentumok Pályázatok Díjazottjaink Galéria Kapcsolat

SNI Tagozat szakmai műhelymunka

2021-11-11, SNI tagozat,
SNI Tagozat szakmai műhelymunka

BÁRCZI GUSZTÁV EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY 2021. NOVEMBER 11.

2021. november 11–én a megye 8 intézményéből gyűltek össze szakemberek a Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben.

A szakmai program középpontjában a tehetséggondozás időszerű kérdései álltak.
Dr. Benczéné Csorba Margit Bonis Bona díjas tehetségsegítő beszélt a résztvevőknek a tehetségazonosítás helyzetéről, a sajátos nevelési igényű tanulók tehetségazonosításának specifikumairól.

A résztvevők megismerték az egyéni fejlesztési terv készítésének szakmai szempontjait, a tehetség anamnézis lehetséges elemeit. Részletekbe menően áttekintették a bemeneti mérések, megfigyelések dokumentációját, az erősségek és gyengeségek összegzését.
Az egyéni fejlesztési terv megismerése után gyakorlati munka keretein belül mélyítették el ismereteiket.

Az interaktív előadás során bemutatásra kerültek az intézményi tehetségkoncepció kialakításának lehetséges útjait, a tehetséggondozó szakmai team tagjainak feladatai.

A jelenlévők megtekinthették a kidolgozott dokumentáció elemeit, az intézményi jó gyakorlat felépítésének lehetőségeit és a tehetséggondozó programokat. Tudásmegosztás keretein belül bővíthették ismereteiket a tehetséggondozás elméleti és gyakorlati tudnivalóiról, megoszthatták egymással tapasztalataikat.