×
Főoldal Rólunk Hírek Tagok Tagozatok Partnereink Dokumentumok Pályázatok Díjazottjaink Galéria Kapcsolat

Sikeres évzárás

2023-07-04, Egyéb,
Sikeres évzárás

Június 28-án, a Dorottya Hotelben került sor a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Egyesület 2022/2023. tanévet záró rendezvényének megtartására.

A rendezvényen Sárdi Péter elnök beszámolt az év legfontosabb eseményeiről: az egyesületté alakulás óta történt változásokról, a taglétszám folyamatos növekedéséről – jelenleg 47 regisztrált egyéni tag és 26 támogató vállalkozás -, a kilenc tagozat tevékenységéről, a sikeresen megvalósított programokról, az új együttműködésekről, a partnereink áldozatos segítő munkájáról, támogatott tanulóink társadalmi szerepvállalásairól. Elmondta, hogy az elnökség változatlanul három taggal végzi munkáját, a tagozatok élén változás nem várható. A munkát az Egyesület titkára segíti, a törvényes gazdálkodásért saját könyvelő felel. Beszélt a nyilvánosságról, az átláthatóságról és az ellenőrizhetőségről, azok fontosságáról és biztosításáról (honlap, közösségi média, Hírlevél, sajtó). Köszöntötte és megköszönte a kiemelt támogatók munkáját; külön megköszönte Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Somogy Megyei Önkormányzat, a Kaposvári Tankerület, a Kaposvári Szakképzési Centrum, a Rotary Egyesület és minden támogató partner folyamatos segítségét, a gördülékeny együttműködést. Beszélt az Egyesület által ebben a tanévben közvetlenül elért 1355 tehetséges fiatalról és a hozzájuk kapcsolódó 110 pedagógus, oktató, mentor munkájáról. A következő tanév kiemelt feladataként megemlítette a Café Frey Kaposvár támogatásával megvalósítandó Tehetség Pódium megszervezését és elindítását. Az elnök kiemelte minden támogató jövőbeni szerepét, hiszen pályázati lehetőség az idén még nem kínálkozott. Sárdi Péter megköszönte minden tehetségsegítő kolléga és szervezet, vállalkozás segítségét, kiemelte közülük a Pedagógusnapon díjazásban részesült három elkötelezett tehetségsegítő, tehetséggondozó munkáját: Jüngling-Czotter Éva, Kovács Gáborné és Kiss Ernő tevékenységét. Végezetül Stickel Péter nyugdíjba vonult tankerületi igazgató munkáját köszönte meg és kifejezte reményét a további együttműködés tekintetében.

Sárdi Péter elnök beszámolóját követően Dér Tamás alpolgármester köszöntötte a megjelenteket és összefoglalva a közös munkát köszönte meg az Egyesület sokoldalú, országosan is egyedülálló tevékenységeit.

Weimann Gáborné alelnök prezentáció keretében számolt be a pályázati tevékenység alakulásáról. Az évértékelő, záró szakmai fórummal bezárólag a 2022/2023. tanév „Tehetség – Lehetőség – Partnerség” című, NTP-HTTSZ- 22-0003 számú pályázata sikeresen befejeződik. A 2 994 000 Ft támogatási összegnek megfelelően a Tanács minden tervezett feladatot végrehajtott, fő vállalásaink maradéktalanul teljesültek: minden pályázatban szereplő programot és szakmai fórumot teljes körűen megvalósítottunk, tehetségalapunkat jelentősen fejlesztettük, információs, kommunikációs csatornáinkat folyamatosan működtetjük. A megvalósított események, rendezvények értékelését képes összefoglaló kísérte. Hangsúlyozásra került a támogató partnerek kiemelkedő szerepe, a tagozatvezetők és az őket segítő pedagógusok, oktatók áldozatos munkája. A beszámoló végén az alelnök mindenkinek megköszönte az együttműködést.

A pályázaton kívül megvalósított egyesületi és tagozati tevékenységekről Bencéné Dr. Fekete Anikó Andrea alelnök számolt be képes prezentáció keretében. Hangsúlyozta a Tanács kiemelt rendezvényének, a Tehetséggálának a szerepét és hatását, a díjazásban részesült kollégák tevékenységét, valamint a tagozati keretek között megvalósult eseményeket ismertette. Ő is megköszönte minden együttműködő segítségét.

A beszámolók között tehetséges fiatalok produkcióit láthatták a megjelentek, valamint egy citera átadására is sor került. A rendezvényt állófogadással egybekötött kötetlen beszélgetéssel és a következő tanév tervezésével zártuk.

Sajtómegjelenések:

https://www.sonline.hu/helyi-kozelet/2023/06/a-tehetsegpodiumon-barki-eselyt-kaphat-hogy-megcsillogtassa-tudasat

https://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2023/06/29/a-talentumot-mindig-megeri-tamogatni-eredmenyes-tanevet-zart-a-tehetsegsegito-tanacs.html