×
Főoldal Rólunk Hírek Tagok Tagozatok Partnereink Dokumentumok Pályázatok Díjazottjaink Galéria Kapcsolat

Összeegyeztethető az élsport a tanulással?

2021-11-11, Sport tagozat,
Összeegyeztethető az élsport a tanulással?

MARCALI BERZSENYI DÁNIEL GIMNÁZIUM 2021. NOVEMBER 11.

A rendszeres mozgást kedvelő fiatalokat gyakran foglalkoztatja az a kérdés, hogyan lehet hatékonyan összeegyeztetni a sportolást a tanulással. A marcali Berzsenyi Gimnázium diákjai egy igazi példaképtől kaphattak tanácsokat a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Egyesület Sport Tagozatának eseményén: a korábbi felnőtt világbajnok uszonyosúszó,
dr. Kovács Zsófia osztotta meg élményeit és tapasztalatait a hallgatósággal.

A megjelenteket a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, Huszti Gábor köszöntötte, majd
dr. Kovács Zsófia lépett elő főszereplővé, aki elsőként iskolás éveiről és sportolói pályafutásának legfontosabb állomásairól beszélt. A korábbi felnőtt és junior kaposvári uszonyosúszó világbajnok kiemelte: a tanulást és az élsportot össze lehet hangolni, ehhez azonban elengedhetetlen, hogy rendszert vigyünk az életünkbe és jól osszuk be az időnket.
A családi háttér különösen fontos, a nehéz helyzetekben pedig az is sokat számít, hogy milyen az a sportolói közösség, amelyben nap mint nap edzünk és versenyzünk.

A sport számtalan plusz élményt ad, aki a válogatott szintig eljut, akár az egész világot bejárhatja - hangzott el a beszélgetés során. Kovács Zsófia az egyetemi évek alatt is kitett magáért az uszodában és az iskolapadban, így harminc évesen elmondhatja magáról, hogy kétszer is eltölthetett hosszabb időt ösztöndíjasként Spanyolországban, Pécsen tanít és edzősködik, három nyelven beszél, hamarosan kiadják a könyvét és már a doktori címét is megszerezte.

A mai tizenévesek hasznos tanácsokat és útravalót is kaphattak a jó hangulatú beszélgetés során. A program az érdeklődő diákok kérdéseivel ért véget.