×
Főoldal Rólunk Hírek Tagok Tagozatok Partnereink Dokumentumok Pályázatok Díjazottjaink Galéria Kapcsolat

Ismét találkoztak a művészetek

2023-11-20, Művészeti tagozat,
Ismét találkoztak a művészetek

2023. november 10-én Barcson került megrendezésre a „Művészetek Találkozása” diák rendezvény. A Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Egyesület által szervezett program több éves hagyomány a vármegye művészeti iskoláinak éves munkatervében. Az idei évben a Barcsi Vikár Béla Alapfokú Művészeti Iskola volt a házigazdája az eseménynek, a helyszínt a Móricz Zsigmond Művelődési Központ biztosította. Somogy Vármegyéből öt alapfokú művészeti iskola képviseltette magát.

Barcsi Vikár Béla Alapfokú Művészeti Iskola, Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola, Marcali Noszlopy Gáspár Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Hidas Frigyes Alapfokú Művészeti Iskolája, Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Pálóczi Horváth Ádám Református Alapfokú Művészeti Iskola.

Három művészeti ágban bontakozhattak ki az ifjú művészek: zene, tánc és képzőművészet is jelen volt az est programjában. Szolfézs-csoport, 16 szólista produkció, néptáncosok valamint grafikai alkotások varázsolták széppé az estet. A műsor a jelenlévők tapasztalatai alapján jól összeállított, színes, ízléses és lélekemelő volt. Az esemény teltház előtt zajlott, a közönség nagy tapsokkal jutalmazta a műsorszámokat. A koncert után állófogadás várta a szereplőket, meghívott vendégeket, ahol zenészek, táncosok, grafikusok önfeledten beszélgethettek egymással. A szakmai tapasztalatcsere az egyik fontos eleme ennek a napnak.

Hálásak vagyunk hogy minden évben megrendezésre kerülhet ez az esemény, mert ezáltal is hirdethetjük a művészeti nevelés szükségességét és a vármegyénkben folyó magas szakmai munkát is bemutathatjuk kedves közönségünknek.

A rendezvény főbb támogatói voltak: a Nemzeti Tehetség Program, a Kaposvár – Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Egyesület, a Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola, a Móricz Zsigmond Művelődési Központ /Barcs/ és a-Barcsi Deák Ferenc Sportiskolai Általános Iskola és a Kaposvári Tankerületi Központ.

A rendezvénysorozat a „Művészetek Találkozása” pedagógus hangversennyel 2023. november 22-én Balatonföldváron folytatódik.