×
Főoldal Rólunk Hírek Tagok Tagozatok Partnereink Dokumentumok Pályázatok Díjazottjaink Galéria Kapcsolat

Díjaztuk az idei Fordítóverseny legjobbjait

2024-02-05, Egyéb,
Díjaztuk az idei Fordítóverseny legjobbjait

Az ősz folyamán ismét útjára indított Fordítóverseny döntőjében nyolc kaposvári intézmény tanulói mérették meg magukat. Az iskolai fordulók után a Nagyboldogasszony Iskolaközpont, a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium, a Kadarkúti Jálics Ernő Szakképző Iskola és Szakiskola, a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium, a Lorántffy Zsuzsanna Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, a Kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégium, a Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum és a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium versenyzői november 28-án mérték össze tudásukat a döntőben. A 34 angolos és a 24 németes versenyző számára megszervezett döntő fordulót az Eötvös idegen nyelvi munkaközösségének közreműködésével bonyolították le.

A január 18-i díjátadón a nyertes tanulókat Takács Szilvia igazgató, Horváth Jenő igazgatóhelyettes és a verseny és díjátadó szervezője Ress-Müller Barbara köszöntötte.

A 16 nyertes a kimagasló teljesítményért járó gratuláció mellett névre szóló oklevelet, és ajándékcsomagot vehetett át.

A Fordítóverseny az NTP-HTTSZ-23-A-0003 "Tehetségsegítés felsőfokon" pályázat keretében valósult meg.

Gratulálunk a nyertes tanulóknak:

Angol nyelv:
B1- Zergi József - Kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégium
B2- Schroth Pál - Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium
C1- Győrfi Balázs - Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium

Német nyelv:
B1- Pipoly Réka  -Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium
B2- Milis Mátyás - Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium
C1- Pethő Boglárka - különdíjas (egyedül indult ezen a szinten)-  Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium

Köszönjük az Idegen nyelvi tagozat és a Gépész idegen nyelvi munkaközösségének színvonalas munkáját, a következő tanévben folytatjuk!