×
Főoldal Rólunk Hírek Tagok Tagozatok Partnereink Dokumentumok Pályázatok Díjazottjaink Galéria Kapcsolat

Ismét sikeres évet zártunk

2024-06-28, Egyéb,
Ismét sikeres évet zártunk

Június 25-én, a Dorottya Hotelben került sor a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Egyesület 2023/2024. tanévet záró rendezvényének megtartására.

A rendezvényen Sárdi Péter elnök röviden beszámolt az év legfontosabb eseményeiről, a kilenc tagozat tevékenységéről, a sikeresen megvalósított programokról, az új együttműködésekről, a partnereink áldozatos segítő munkájáról, támogatott tanulóink társadalmi szerepvállalásairól. Beszélt a nyilvánosságról, az átláthatóságról és az ellenőrizhetőségről, azok fontosságáról és biztosításáról (honlap, közösségi média, sajtó). Elmondta, hogy az Egyesület tevékenységeiről az egész tanév programjait felölelő Hírlevél készült, amelyet a jelenlevők nyomtatott formában meg is kaptak. Köszöntötte és megköszönte a kiemelt támogatók munkáját; külön megköszönte Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Somogy Vármegyei Önkormányzat, a Kaposvári Tankerület, a Kaposvári Szakképzési Centrum és minden támogató partner folyamatos segítségét, a gördülékeny együttműködést. Beszélt az Egyesület által ebben a tanévben közvetlenül elért több mint ezer tehetséges fiatalról és a hozzájuk kapcsolódó pedagógusok, oktatók, mentorok munkájáról. Az elnök kiemelte minden támogató jövőbeni szerepét, hiszen pályázati lehetőség az idén még nem kínálkozott. Sárdi Péter megköszönte minden tehetségsegítő kolléga és szervezet, vállalkozás segítségét, kiemelte közülük a Pedagógusnapon díjazásban részesült három elkötelezett tehetségsegítő, tehetséggondozó munkáját: Klenovitsné Zóka Tünde, Bruszelné Petrákovics Ilona és Matyola Melinda tevékenységét. Megköszönte Kis-Bankné Kondákor Marianna színvonalas és áldozatos segítő munkáját eseményeink fotózása terén.



Weimann Gáborné alelnök prezentáció keretében számolt be a pályázati tevékenység alakulásáról. Az évértékelő, záró szakmai fórummal bezárólag a 2023/2024. tanév „Tehetségsegítés felsőfokon” című, NTP-HTTSZ-23-A-0003 számú pályázata sikeresen befejeződik. A 2 250 000 Ft támogatási összegnek megfelelően a Tanács minden tervezett feladatot végrehajtott, fő vállalásaink és kiegészítő tevékenységeink maradéktalanul teljesültek: minden pályázatban szereplő programot és szakmai fórumot teljes körűen megvalósítottunk, tehetségalapunkat jelentősen fejlesztettük, információs, kommunikációs csatornáinkat folyamatosan működtetjük. A megvalósított események, rendezvények értékelését képes összefoglaló kísérte. Hangsúlyozásra került a programok magas látogatottsága, a támogató partnerek kiemelkedő szerepe, a tagozatvezetők és az őket segítő pedagógusok, oktatók áldozatos munkája. A beszámoló végén az alelnök mindenkinek megköszönte az együttműködést.

A pályázaton kívül megvalósított egyesületi és tagozati tevékenységekről Bencéné Dr. Fekete Anikó Andrea alelnök számolt be képes prezentáció keretében. Hangsúlyozta a Tanács kiemelt rendezvényének, a Tehetséggálának a szerepét és hatását, az idén először megszervezett Tehetség Pódium rendezvénysorozat sikerét, a díjazásban részesült kollégák tevékenységét, valamint a tagozati keretek között megvalósult eseményeket ismertette. Ő is megköszönte minden együttműködő segítségét.

A beszámolókat követően Dér Tamás alpolgármester és Dr. Kalózné Pápa Ágnes a Kaposvári Tankerületi Központ szakmai vezetője köszöntötte a megjelenteket és összefoglalva a közös munkát köszönte meg az Egyesület sokoldalú, országosan is egyedülálló tevékenységeit.

A beszámolók között tehetséges fiatalok - köztük most először óvodások - produkcióit láthatták a megjelentek, majd a rendezvényt állófogadással egybekötött kötetlen beszélgetéssel és a következő tanév tervezésével zártuk.

Sajtómegjelenések:
Nem hagyják elkallódni a tehetségeket - SONLIE
A tehetségek felkarolásáért mondtak köszönetet - Kaposvármost

Fotók: Kis-Bankné Kondákor Marianna