×
Főoldal Rólunk Hírek Tagok Tagozatok Partnereink Dokumentumok Pályázatok Díjazottjaink Galéria Kapcsolat

Szebbé varázsolta az almamelléki rászoruló gyermekek karácsonyát a MATE

2021-12-20, Felsőoktatási tagozat,
Szebbé varázsolta az almamelléki rászoruló gyermekek karácsonyát a MATE

A MATE Kaposvári Campus – hallgatói kezdeményezésre – immár negyedszer szerzett örömteli pillanatokat a Almamellék-Somogyhárságyi Általános Iskola és Kollégium tanulóinak. A kapcsolat a két intézmény között több évre tekint vissza, a tanító szakos hallgatók azonban nem csak szakmai tapasztalatokat szereztek az almamelléki iskolában, hanem motivációt, indíttatást is a társadalmi felelősségvállalásra, cselekvésre. Az adománygyűjtés, amivel megörvendeztetik a gyermekeket, már hagyománnyá vált.

Kezdetektől fogva támogatta a tanító szakos hallgatók kezdeményezését a gyakorló iskola, a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium nevelőtestülete, diákönkormányzata és szülői munkaközössége. Emellett idén a Kaposvári Campus Szentandrássy István Egyetemi Roma Szakkollégiumának hallgatói 72, főként iskolaszerekből és játékokból álló ajándékcsomagot is összeállítottak, a Campus dolgozói pedig jó állapotú ruhákat, cipőket és játékokat gyűjtöttek a gyermekek részére. Szintén első alkalommal A MATE Soroksári Kísérleti Üzem és Tangazdasága száz kilónyi saját nemesítésű almát, emellett többszáz liter gyümölcslevet adományozott. Az Egyetem rektora mesekönyveket és társasjátékokat is eljuttatott az iskolásoknak, miáltal a gyermekek játékos formában nyerhetnek bepillantást a mezőgazdaság varázslatos világába, a tanyasi életbe és a szántóföldeken folyó munkafolyamatokba. Az óvodapedagógia és tanító szakos hallgatók mesejátékkal, dalokkal és közös énekléssel lepték meg a gyerekeket és tanáraikat. Végül a karácsonyi ünneplést egy közös vacsora zárta, mellyel az almamelléki iskola kedveskedett a vendégeknek.

A Neveléstudományi Intézet pedagógiai képzései tekintetében mindig is kiemelt szempont volt, hogy a hallgatók ne csak elméleti tudásra tegyenek szert, hanem olyan gyakorlati tapasztalatok birtokába is jussanak, amely a való életre tanítja őket. A hallgatók mostani kezdeményezése és példaértékű összefogása egyértelműen azt bizonyítja, hogy valóban elhivatottak szakmájuk iránt és kötelező szakmai gyakorlatukon túl is örömmel segítik a mélyszegénységben élő gyermekeket.