×
Főoldal Rólunk Hírek Tagok Tagozatok Partnereink Dokumentumok Pályázatok Díjazottjaink Galéria Kapcsolat

Beszámoló a Szeretnék Neked zenélnI II. Dél-Dunántúli Regionális Sajátos Nevelési Igényű Gyermekek Találkozójáról

2021-12-17, SNI tagozat,
Beszámoló a Szeretnék Neked zenélnI II. Dél-Dunántúli Regionális Sajátos Nevelési Igényű Gyermekek Találkozójáról

A Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola 2. alkalommal szervezte meg a sajátos nevelési igényű tanulók számára megálmodott programot. A szakmai nap az „Egészség legyen!- Kaposvár 2030” program keretein belül, együttműködve a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházzal lelki egészségnevelés és fejlesztés témájában valósult meg.

A programra 6 alapfokú művészetoktatási intézményből 20 produkció jelentkeztettek. A találkozón kötelező anyag nem került kiírásra, minden jelentkező tanuló a saját tudásának és képességeinek figyelembevételével maximum 3 perc időtartamban adhatta elő műsorát. A nevezések a kiírás formai és tartalmi feltételeinek megfeleltek.

Az Oktatási Hivatal Bázisintézményeként szakmai továbbképzésként került megvalósításra a program, melyre 3 fő pedagógus küldött jelentkezési lapot. A továbbképzés címe: A zeneiskolák és a pedagógusok szerepe az SNI-s tanulók tehetséggondozásában.

A versenyfelhívástól eltérően az aktuális járványügyi helyzetet figyelembe véve a programot a szervezők nem tudták jelenléti formában megvalósítani. A jelentkezőket felvételek elkészítésére és beküldésére kérték.

 A beküldött produkciókat a zsűri 2021. 12.16. napján 9.00 órától a Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola Hangversenytermében hallgatta meg és értékelte. A zsűri tagjai: Dr. Benczéné Csorba Margit, Nagyné Soltra Monika, Pályi János voltak.

Értékelésükben az egyéni képességek figyelembevételével építő és támogató értékeléssel kívánják elősegíteni a további zeneiskolai munkát. A zene gyógyító ereje megmutatkozik a mindennapokban, a zenét tanuló sajátos nevelési igényű tanulók készségeinek és képességeinek fejlődése látványos változást mutat a zeneiskolai képzés hatására. Ezt hangsúlyozta szakmai értékelésében a zsűri minden tagja.

Az alábbi eredmények születtek:

Egyéni produkciók 3 kiemelt arany minősítés, 8 arany minősítés, 9 ezüst minősítés

Csoportos produkciók: 2 arany minősítés

A felkészítő tanárok és a nevező intézmények emléklapot, a versenyzők a minősítés mellé érmet, oklevelet és ajándéktárgyat kaptak.

A szervezők bíznak abban, hogy jövőre jelenléti formában tudják megszervezni a programot.

A Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola tantestülete köszönetét fejezi ki a Kaposvári Tankerületi Központ anyagi és erkölcsi támogatásáért.