×
Főoldal Rólunk Hírek Tagok Tagozatok Partnereink Dokumentumok Pályázatok Díjazottjaink Galéria Kapcsolat

A Roma-Cigány Tagozat decemberi eseményei

2021-12-18, Roma-Cigány Tagozat,
A Roma-Cigány Tagozat decemberi eseményei

Minden hétköznap 13:00 és 18:00 között fejlesztő, illetve tanulássegítő foglalkozásokat tartunk a tanulásban elmaradó, egyéni fejlesztést igénylő hátrányos- és halmozottan hátrányos helyzetű, főként roma/cigány diákoknak a Tanoda programunk keretében. A fejlesztés egyénileg, vagy néhány fős csoportokban szaktanárok, gyógypedagógusok és egyetemi hallgatók bevonásával zajlik.

2021. december 6-án a Mikulás látogatott el a Tanodás diákokhoz és testvéreikhez. Mindenki énekelt vagy verset mondott a Mikulásnak aki ezért egy csomaggal jutalmazta a tanulókat. Köszönet a KMJV támogatásáért.

2021. december 11-én
a Somogy Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat által megrendezett Ki Mit Tud?-ot tartottunk Kaposfőn. A rendezvényen a megyében élők számára roma/cigány néptáncversenyt szerveztünk! Az első helyezett a Mezőcsokonyai Hagyományőrző Cigány Tánccsoport.

2021. decemberében
a „Túl a tolerancián” programunk kertében három alkalommal látogathattak el színházba a projektben résztvevő 80 fő (somogyi és kaposvári általános és középiskolás diákok). Többek között a Kartonpapa, Alíz Csudaországban és A Padlás című előadásokat tekinthettek meg a színházban. A program célja, hogy a magyarországi roma közösségek, mint a legnagyobb létszámú nemzetiség továbbra is fontos kulturális nemzetalkotó tényezője legyen a magyarságnak. Elősegítjük a roma kulturális és szellemi értékek megőrzését, a közösségek tudatos integrációját és aktivizálását.