×
Főoldal Rólunk Hírek Tagok Tagozatok Partnereink Dokumentumok Pályázatok Díjazottjaink Galéria Kapcsolat

BEMUTATKOZNAK TEHETSÉGEINK – FRÁNYÓ BÁLINT

2022-01-25, Egyéb,
BEMUTATKOZNAK TEHETSÉGEINK – FRÁNYÓ BÁLINT

Frányó Bálint Kaposváron született 2000. július 4-én és 11 éves koráig itt élt.  Majd 2011 és 2014 között Székesfehérváron, később 2014 és 2017 között Svédországban élt és tanult. 2017 nyarán költöztek  haza Kaposvárra családjával, és azóta a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium  magyar-angol két tanítási nyelvű osztályának tanulója.

Saját bevallása szerint mindig is közel állt hozzá az angol, hiszen édesanyja angoltanár és Svédországban angolul kellett kommunikálnia osztálytársaival, amíg meg nem tanult svédül. Az angol nyelvet magát viszont a Székesfehérváron töltött éveiben sajátította el és szerette meg, hetedikes korában angol szép kiejtési versenyt nyert. Ahogy vallja: ” Az angol számomra  egy olyan eszköz, amivel a külvilággal össze tudom magam kötni, a legtöbb barátom külföldi és a világ minden tájáról ismerek embereket az angolnak köszönhetően.”

2018-ban merült fel benne az OKTV kérdése, angoltanára, Maráczi Árpád tanár úr javaslatára. Természetesen elvállalta, a 2019-20-as tanévben a második fordulóba, a 2020-21-es tanévben pedig a döntőbe is bejutott, ahol az előkelő OKTV 10. helyezést érte el.   2019-2020-ban a Tolna-Somogy regionális fordítóversenyen 3. helyezést ért el.

Az angol mellett a történelem tantárgy iránt is érdeklődik, amelyet angol nyelven tanul. Mindkét tantárgynál érezhető nyitottsága, tájékozottsága, érett gondolkodása. Angol nyelven kiválóan kommunikál, osztja meg gondolatait, véleményét.

Széleskörű érdeklődési körét dicséri, hogy él a tehetséggondozás adta lehetőségekkel. Részt vállalt a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium nyertes Erasmus+ pályázatának megvalósításban, melynek keretében ciprusi tanulmányúton vehetett részt. A geoparkokat bemutató projekt keretében angol nyelvű prezentációban mutatta be térségünket a résztvevő országok hallgatósága számára.

Bálint sokoldalú, széles látókörű tanuló,  aki a  jövőben angol és történelem szakos tanárként szeretné folytatni pályafutását. Sikeres felvételi vizsgáit követően tanulmányait  2021-ben a Pécsi Tudományegyetem bölcsészettudományi karán megkezdte.