×
Főoldal Rólunk Hírek Tagok Tagozatok Partnereink Dokumentumok Pályázatok Díjazottjaink Galéria Kapcsolat

BEMUTATKOZNAK TEHETSÉGEINK – CSIZMADIA LOLITA ÉS HIDVÉGI HANNA

2022-01-27, Egyéb,
BEMUTATKOZNAK TEHETSÉGEINK – CSIZMADIA LOLITA ÉS HIDVÉGI HANNA

Csizmadia Lolita

A Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium 12. c osztályos tanulója

Csizmadia Lolita az angol-magyar két tanítási nyelvű képzésben végzi tanulmányait évről évre kiváló eredménnyel. Magas szintű nyelvtudását bizonyítja, hogy angol nyelvből a 11. évfolyamon előrehozott érettségi vizsgát tett. Második idegen nyelvként a spanyol nyelvet választotta, melyből az Országos Spanyol Nyelvű Vers- és Prózamondó Versenyen országos 8. helyezést ért el.  Csapattársaival együtt részt vett a Szólalj meg bátran szituációs  versenyen is, melynek keretében spanyol nyelven méretették meg magukat.
Kiváló tehetségéhez nagyfokú szorgalom társul, mely középiskolai tanulmányainak sikeres teljesítését eredményezi. Az idén érettségiző diáklány gazdasági területen szeretné tanulmányait folytatni.

Kiemelkedő tehetsége a zene világában mutatkozik meg igazán. Lolita 14 éves koráig néptáncolt, népdalokat énekelt. 2018-tól a Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola növendéke. Hangszíne mezzoszoprán-szoprán. Zenei adottságai kimagaslóak. Technikai, zenei fejlődése hóról-hóra  mérhető. Zeneiskolai tanulmányai során eleinte főleg klasszikus zenét tanult. Már ekkor is hallható volt, hogy a popdalok  különleges örömöt, flow-t,   inspirált állapotot hoznak ki belőle. Egyszerű, technikailag kezelhető dalokkal kezdte, de mára már olyan híres  előadóktól is énekel számokat, mint Aretha Franklin, Adél, Joss Stone.

Lolita a zeneiskolai koncerteken túl, számos alkalommal lép fel a Munkácsy Gimnázium rendezvényein, továbbá a városi ünnepi rendezvények szeretett vendége. Kedvessége, természetes eleganciája mindenkinek feltűnik.
Legutóbbi sikerei:
A Gemenc hangja énekversenyen Arany minősítést ért el, a Your song országos énekverseny második helyezettje lett, egyben a  különdíjat is elnyerte.
Lolita sikerei felkészítő tanárának, Lukácsi Enikő – a Liszt Ferenc Zeneiskola magánének szakos pedagógusának-  tehetséggondozó tevékenységét dicsérik.

Hidvégi Hanna

A Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium 10.a osztályos tanulója

Hidvégi Hanna a hat évfolyamos képzésben végzi tanulmányait kiemelkedő eredménnyel.
Az intézmény kulturális rendezvényeinek szinte állandó szereplője. Színpadi rátermettsége már hetedik osztályos kora óta megmutatkozott. Érdekes  hangszínére mindig felfigyel  hallgatósága.
Zenei tehetséggondozása 2015-től a Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola növendékeként folyamatos. Hangszíne mezzoszoprán-alt.
Énekesi tanulmányait több éves fuvolázás előzte meg. Hatodik osztályos volt, amikor hangképzésre kezdett járni, és egy év múlva már főtárgyként tanulta az éneklést!
Kisgyermek korában már olyan koncentrációs készséggel, és érett hangadási adottsággal rendelkezett, mely messze kiemelte korosztályából. Némi  klasszikus zene tanulása mellett szinte a kezdetektől popdalokat énekelt.

2019-ben fiatal kora ellenére, harmadik helyezést ért el  az első országos Your Song énekversenyen.

Idén a Gemenc hangja énekversenyen arany minősítést kapott,  és ismét az előkelő harmadik helyet hozta el az idei Your Song országos énekversenyről.

Folyamatos fejlődését, Lukácsi Enikő - a Liszt Ferenc Zeneiskola magánének szakos pedagógusa- szakmai irányítása mellett éri el.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nemrégiben Hanna és Lola iskolájukban, a Munkácsy Gimnáziumban egy 45 perces, igazán tartalmas Advent nyitó koncerttel lepték meg tanáraikat, iskolatársaikat, mellyel lenyűgözték hallgatóságukat.

Szorgalmuk és kitartásuk alapján még biztos hallunk róluk később is.