×
Főoldal Rólunk Hírek Tagok Tagozatok Partnereink Dokumentumok Pályázatok Díjazottjaink Galéria Kapcsolat

Esélykerekasztal programon vettünk részt

2022-01-28, Egyéb,
Esélykerekasztal programon vettünk részt

2022. január 17-én újabb alkalommal rendezte meg a Somogy Megyei Család, Esélyteremtő, és Önkéntes Ház a Szakmai Munkacsoport Esélykerekasztal programját.

A résztvevők Baranya, Somogy megye településeiről, valamint Kaposvár több intézményéből érkeztek. Sárdi Péter a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Egyesület elnöke, Troszt Éva a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatóhelyettese, Kovács Katalin a Pécs FUND Művészeti Iskola igazgatója és munkatársai, Dr. Berdár Valéria, Szilágyi Mária a Fekete Szívek Tánccsoport vezetője, Bogdán Péterné a Mezőcsokonya Cigány Tánccsoport vezetője, Bogdán Imre, a Napkerék Egyesület elnöke, és a programnak otthont adó Hangya Tanoda vezetője Bertalanné Bogdán Réka, valamint munkatársai.

A bemutatkozás után a résztvevők egyetértettek abban, hogy kiemelkedően fontos a szociális hátrányokkal élő tanulók számára egészséges és kulturális programok szervezése, valamint az egészséges életmódra való nevelés a művészeteken keresztül. Somogy megyében nagyon hiányzik a képzett cigány néptánc tanár. Tapasztaljuk, hogy évek óta egyre többen szeretnének a cigány néptáncra jelentkezni. Jelenleg a megyében közel húsz helyen zajlik autodidakta (nincs képzett tanár) módon a tanítás!  

Fontos az összefogás, az egyetértés, a szülő – gyermek - pedagógus hármas kapcsolata.
A Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Egyesület együttműködik és szorgalmazza a cigány nép tánc képzés előkészületeit, a szakmai kompetencia kialakítását és az eredményesség érdekében segít az összefogásban, koordinálásban.

A megbeszélésen megegyezés született arról, hogy két hónap múlva újabb esélykerekasztal megbeszélésen találkoznak a résztvevők a további együttműködés lehetőségeiről.

Bogdán Imre
tagozatvezető