×
Főoldal Rólunk Hírek Tagok Tagozatok Partnereink Dokumentumok Pályázatok Díjazottjaink Galéria Kapcsolat

Dunántúli Mandulafa

2021-10-20, Felsőoktatási tagozat,
Dunántúli Mandulafa

Tehetségkutató és gondozó konferencia

2021. október 20-án ismét megrendezésre került a MATE Kaposvári Campus – Neveléstudomány Intézet Dunántúli Mandulafa elnevezésű konferenciája ifjú kutatók részére.

A konferencia fővédnöke Sárdi Péter a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Egyesület elnöke volt.

A rendezvényt megnyitotta Bencéné dr. Fekete Anikó Andrea, a Neveléstudományi Intézet Igazgatóhelyettese, Intézeti TDT elnök.

Köszöntőt mondott Sárdi Péter – Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Egyesület elnökének felkérésére Weimann Gáborné

A kutatáson alapuló tanulás már az iskolába lépéskor gondolkodásra, kreativitásra ösztönzi a gyerekeket, felkészíti őket az információk és források önálló használatára, a problémák iránti érzékenységre. A Dunántúli Mandulafa a 10-19 éves ifjú kutatók konferenciája, ahol a diákok bemutatják első prezentációjukat, és elkészítik korosztályuknak megfelelő tudományos igényű publikációjukat.

A MATE Neveléstudományi Intézete a Kaposvári Campuson immár 6. alkalommal rendezi meg nagy sikerrel az ifjú kutatók konferenciáját. A rendezvény célja, híven a költő szellemiségéhez, a kisiskolások és az ifjúság tudományos tevékenységének felpezsdítése, felhívás közös munkálkodásra, motiváció és gyakorlat kialakítása, jövőbeni potenciális kutatói életpálya megalapozása. A kutató fiatalok seregszemléjére 24 versenyző jutott be, akik Somogy megye, illetve Kaposvár és környéke általános és középiskoláiból érkeztek.

4 főből álló szakmai zsűri értékeli mindegyik szekcióban a teljesítményeket. A programsorozat végén kerül sor a győztesek kihirdetésére, az első 3 helyezés kiosztására. A megnyitón kerül sor A Dunántúli Mandulafa 5. kötetének bemutatására, amelyben a legsikeresebb ifjú kutatók tanulmányi olvashatók.

Kiemelten fontos része a rendezvénynek, hogy a gyerekek megismerkedhetnek az egyetem oktatóival és kutatóival, akik tanácsokkal látják el őket. A program keretében során a kutatás iránt elhivatott diákok, az egyetem remélhetőleg leendő hallgatói, megismerik az egyetem életét és betekintést nyerhetnek a kutatói műhelyek tevékenységébe.