×
Főoldal Rólunk Hírek Tagok Tagozatok Partnereink Dokumentumok Pályázatok Díjazottjaink Galéria Kapcsolat

Májusi tehetséggondozó programok a MATE Kaposvári Campusán

2022-06-09, Egyéb,
Májusi tehetséggondozó programok a MATE Kaposvári Campusán

2022. május 4.-én került megrendezésre a Kutató Diákok Szakmai Fóruma, amely lehetőséget nyújtott a hallgatóknak a szemináriumi dolgozatokhoz, szakmai- és TDK kutatásokhoz, szakdolgozatokhoz szükséges kutatásmódszertani gyakorlatban való elmélyülésre. A jó hangulatú rendezvényen a hallgatók felől érkező széles spektrumot lefedő kérdések árulkodtak a szakmai felkészülés iránti igényről, ugyanakkor a fórum szükségességéről, aktualitásáról is.

Május 5-én tartottuk méltán hagyományosnak nevezhető Kreatív Módszertani Műhely elnevezésű, évenként megrendezésre kerülő rendezvényünket, amely (mint a rendezvénysorozat eddigi alkalmai is, a korábbi években) lehetővé tette a hallgatók számára a jó pedagógiai gyakorlatok megismerését, az azokban való elmélyülést. Ezek a hasznos tapasztalatok érdemben segítik majd a pedagógusjelöltek mindennapi gyakorlatát későbbi szakmai pályafutásuk alatt. Idén Istántsuly Júlia a Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola zenepedagógusa ismertette meg a gyógypedagógus hallgatókat a tanulási nehézségekkel és fogyatékkal élő gyermekek fejlesztésének lehetőségét célzó módszereivel, amelyekkel a területen már kiemelkedő eredményeket ért el. A szép számú hallgatóság gyakorlatban is kipróbálhatta a módszereket, amelyet lelkesen meg is tett. Köszönjük a Tanárnőnek a tartalmas foglalkozást!

Május 8-9-én került sor az Évfolyam legjobb tanítója verseny döntőjére a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnáziumban. A végzős hallgatók az első fordulóban tervezetet készítettek, majd a legeredményesebb tervezet készítői tartottak órákat. Az idén a döntőben három olvasás órát és egy környezetismeret órát láthattunk. A tervezeteket és a tanításokat nyolctagú zsűri értékelte. Az eredményhirdetésre, az évfolyam legjobb tanítója cím átadására a diplomaosztón kerül sor.