×
Főoldal Rólunk Hírek Tagok Tagozatok Partnereink Dokumentumok Pályázatok Díjazottjaink Galéria Kapcsolat

Tehetségpontok módszertani találkozója

2022-06-29, Egyéb,
Tehetségpontok módszertani találkozója

Hagyományos rendezvényünk új köntösben jelent meg a június 27-én tartott találkozón: két új tehetségpont tevékenységét ismerhettük meg és egy tapasztalt tehetségpont eddig kevésbé ismert oldaláról mutatkozott be.

A Krisna-völgyi tehetségpont komplex tehetséggondozó tevékenységét mutatta be, amelynek keretében a fiatalok tehetségének azonosítása után számtalan olyan programot biztosítanak számukra, amely egyéni fejlődésüket segíti, tehetségüket játékosan, projektekbe ágyazva is fejleszti. A számtalan szakkör és lehetőség szóbeli bemutatása után tradicionális indiai táncot és zenét hallhattunk az ifjú tehetségek tolmácsolásában.


Bódis-Nagy Katinka táncstúdiója is felkerült a tehetségpontok térképére. A sportot és művészetet mesterien ötvöző tehetséggondozás a kisgyermekek játékos bevezető foglalkoztatásától a profi szintig végigkíséri azokat, akik komolyan gondolják a tánc magas színvonalú művelését és egy csapatként tudnak együtt működni a kitűzött célok elérése érdekében. Bemutatójukban standard és latin táncokat és egy táncklipet is láthattunk.


A MATE Neveléstudományi Intézete hosszú évek óta foglalkozik a tanulók, hallgatók tehetséggondozásával, -fejlesztésével, -segítésével. A szakemberek fontosnak tartják a fiatalok minél korábban történő bevonását a kutatómunka rejtelmeibe, ebbe tekinthettek bele a program résztvevői. Egy ifjú kutató, a 10 éves Gulyás Péter mutatta be kutatását az UFO-k létezéséről. Kutatásának bemutatásával már most kiemelkedő eredményeket tudhat magáénak.


A nagy sikerű bemutatkozások helyszíne a Hangya Tanoda volt, minden szervezőnek köszönjük a segítséget és a tehetségpontoknak köszönjük a színvonalas bemutatkozást!

Sajtómegjelenés