×
Főoldal Rólunk Hírek Tagok Tagozatok Partnereink Dokumentumok Pályázatok Díjazottjaink Galéria Kapcsolat

BEMUTATKOZNAK TEHETSÉGEINK - Gaál Péter

2022-10-07, Egyéb,
BEMUTATKOZNAK TEHETSÉGEINK - Gaál Péter

Gaál Péter a Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola 12 éves tanulója. 2017-ben kezdte zenei tanulmányait szolfézs előképzőben, majd 2018-ban zongora szakon. Kiváló zenei adottsága, tehetsége és szorgalma hamar megmutatkozott, de otthoni hangszer, így otthoni gyakorlási lehetőség hiányában lassabban haladt előre a tanulmányiban, mint azt képességei engedték volna.  Heti több alkalommal volt zongora órája, így próbálták tanárával és a szülők segítségével az otthoni munkát kiváltani. Nehezíti a sűrűbb zongoraórákat, hogy Péter 40 km-re lakik a kaposvári zeneiskolától és az általános iskolai tanulmányait is más városban végzi. 2019-ben sikerült beszerezniük egy régi pianínót, azonban a hangszer nagyon rossz minősége miatt a gyakorlás nem volt élvezetes és hasznos, inkább az adott művek hangjainak megtanulására volt alkalmas. Ezek a körülmények késleltették a versenyeken való részvételét is.

Első versenyein nem is ért el különösebb eredményeket (2021-ben Farkas Ferenc és Orbán György zongoraversenyeken szerepelt). De a kitartó munka és egy ajándékba kapott jó pianínó azonban meghozta a sikereket is. 2022 márciusában NÍVÓ díjat kapott a Szombathelyi Dél-Dunántúli Sistrum Zongoraversenyen, majd ARANY minősítést a Barcson 2022 áprilisában megrendezett megyei Varró Margit Zongoratalálkozón. Szintén 2022 áprilisában vett rész Dr. Stachó László zenetudós, pszichológus mesterkurzusán. 2022. június 1-6-ig Budapesten megrendezett Zongora-vonós mesterkurzuson vett részt Eckhardt Gábor Tanár Úr tanítványaként.

Tudását lakhelyén, a Somogyhárságyi templomban is tudja kamatoztatni. Ő látja el a kántori feladatokat minden alkalommal.

2022. szeptember 24-én a Barokk Művek nemzetközi zongoraversenyén BRONZ minősítést szerzett Hajóson. Jelenleg a Kaposvári Rév Lívia Zongoraversenyre készül.