×
Főoldal Rólunk Hírek Tagok Tagozatok Partnereink Dokumentumok Pályázatok Díjazottjaink Galéria Kapcsolat

BEMUTATKOZNAK TEHETSÉGEINK - Juhász Hanna

2022-11-15, Egyéb,
BEMUTATKOZNAK TEHETSÉGEINK - Juhász Hanna

Juhász Hanna 17 éves tanuló a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium angol tagozatán a 11. évfolyamon.

A Zrínyi Ilona Általános Iskola kéttannyelvű tagozatáról jött. Már általános iskolában is benne volt a versenyszellem: a Titok Országos Angol versenyen kétszer országos 3. és egyszer 1. helyezést ért el.

A 9. évfolyamon (2020 novemberétől 2021 áprilisáig) 5 forduló után a Newsbrowsing Angol Nyelvű civilizációs és tudományos verseny országos döntőjben 3. helyet ért el. Szintén 2021 áprilisában részt vett az ECL Országos Nyelvvizsga versenyen C1 szinten, ahol a döntőbe jutva 5.-ként végzett.

A 2021/2022-es tanévben (a 10. évfolyamon) ismét benevezett a Newsbrowsing országos angol versenybe, ahol az országos döntőben ismét a 3. helyen végzett.

Ugyanezen év áprilisában még egyszer részt vett az ECL Országos Nyelvvizsgaversenyen C1 szinten, ahol ismét döntőbe jutott és immáron 1. helyezett lett.

A 2022 májusában a KSZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikumban megrendezésre került angol nyelvű fordítóverseny döntőjén C1 szinten 2.-ként végzett.

Az idei tanév szeptemberében, a  11.évfolyamon egyénileg indult a HEBE Kft. által szervezett Liz Truss témájú angol nyelvű projektversenyén, ahol C1 szinten 1. helyezést ért el.

Ami a nyelvvizsgáit illeti:

Az EuroExam B2-es szintű nyelvvizsgán85%-os átlageredménnyel teljesített.

A felsőfokú C1 szintű nyelvvizsgát az ECL szervezésében tette le sikeresen tavaly júniusban. A részeredményei:
Beszédkészség –100%
Hallott szöveg értése –80%
Íráskészség –99%
Olvasás –90%

Mivel külföldi továbbtanulási tervei vannak, elengedhetetlennek tartotta a British Council által szervezett Cambridge nyelvvizsgát is, amelyből a CAE – Cambridge Advanced Examination C1 szintjén sikerest vizsgát tett (de 2 részeredménye is elérte a C2 szintet):

Beszédkészség – 199 pont (C1)
Halott szöveg értése – 206 pont (C2)
Íráskészség – 186 pont (C1)
Olvasás – 196 pont (C1)
Nyelvhasználat – 210 pont (C2 / maximum pontszám)

Továbbra is tervezi folytatni a versenykihívások és lehetőségek keresését, és tudása fejlesztését.

Iskolai érdeklődési köre igen sokrétű, sok minden érdekli,  a természettudományos tárgyakból különösen a földrajz, de a humán tárgyakat is egyaránt szereti. Egy dolgot általános iskolás kora óta tud: mégpedig, hogy a nyelvek iránti lelkesedése erősebb minden más tantárgyénál, valamint hogy szereti a kihívásokat, megmérettetéseket, mert lehetőséget nyújtanak további ismeretszerzésre, és feltöltik. Második idegennyelvként a spanyolt tanulja, amellyel egyelőre a DELE nyelvvizsga B2 szintje a célja. Nemrég elkezdett foglalkozni a francia nyelvvel is, de annyi nyelvet igyekszik majd elsajátítani, amennyire csak kapacitása lesz.

Szabadidejében szeret idegennyelvű könyveket olvasni, illetve sorozatokat nézni. Rajzolni is szeret, így az iskolai rajz szakkörnek is tagja. Évek óta ír novellákat, melyek közül 2 egy irodalmi pályázat keretein belül meg is jelent. A sport sem áll távol tőle - 8 évig szinkronúszóként számos országos versenyen szerepelt.

Aktív tagja a közösségnek, részt vesz különböző iskolai események (pl. 2021-es Halloween party), rendezvények szervezésében, hogy ötleteivel még színesebbé és érdekesebbé tegye ezen alkalmakat.

Szeret segíteni a rászorulókon - tavaly a Máltai Szeretetszolgálat részére szervezett ruhagyűjtésben segített édesanyjának a munkahelyén, aki védőnőként dolgozik. Rendszeresen ajándékoznak ruhákat a nélkülöző családoknak is.

A levágott haját minden évben olyan alapítványnak adományozza, akik az arra rászoruló gyerekeknek készítenek belőle parókát.

A nyelvtudását önkéntesként gyakorolhatta szinkronúszóként, a Kaposváron 2018-ban megrendezett Hungarian Open-en a külföldi csapatok eligazításában, illetve szinkronúszó fellépésen a Compass-tól érkezett külföldi diákokkal való együttműködésnél. Ezen a nyáron diákmunkaként marketing-szakfordításokat és újságcikk-kivonatolásokat készített.

A továbbtanulást illetően Anglia (Cambridge), vagy Skócia egyetemeinek egyikén szeretné folytatni tanulmányait, és ezután Magyarországon gyakorlatban használni mindazt, amit ott elsajátított. A marketing vagy nemzetközi kapcsolatok szakot követően egy olyan multinacionális cégnél szeretne majd elhelyezkedni, ahol nyelvtudását napi szinten kamatoztathatja. Számos helyre szeretne majd eljutni a munkája által, újabb kultúrákat megismerni és kapcsolatokat teremteni, tapasztalatot szerezni. Hanna számára az angol nyelv elsajátítása nem csak egy új nyelvi készséget jelentett, hanem egy teljesen új gondolkodásmódot és életstílust ismert meg ezáltal - a világ egy másik arcát - célja pedig egyre több különböző mentalitás felfedezése, amelyek élete során hasznosnak bizonyulhatnak majd.