×
Főoldal Rólunk Hírek Tagok Tagozatok Partnereink Dokumentumok Pályázatok Díjazottjaink Galéria Kapcsolat

BEMUTATKOZNAK TEHETSÉGEINK - Tóth Adria Kíra

2022-11-16, Egyéb,
BEMUTATKOZNAK TEHETSÉGEINK - Tóth Adria Kíra

Tóth Adria Kírának hívnak, 2008. június 30-án születtem Kaposváron. Már kis koromban életem jelentős részét tette ki az idegennyelvekkel való foglalkozás. Óvodában angol szakkörön vettem részt, otthon pedig édesapám tanítgatott japánul számolni. Tanulmányaimat 2014-ben kezdtem a kaposvári Honvéd Utcai Tagiskolában, ebben az intézményben ismerkedtem meg először a német nyelvvel, melyet emelt szinten heti öt óraszámban volt lehetőségem elsajátítani. Az évek során több tanulmányi versenyen is részt vettem, amelyeken eredményesen szerepeltem, ilyen például az OÁTV német nyelvi verseny. A tavaly megrendezett Táncsics német versenyen első helyezett lettem.

Jelenlegi célom minél több nyelv elsajátítása, ugyanis szeretném kitágítani a látóköröm, és megismerni minél több országot, illetve kultúrát, amelyben az idegennyelvek nagy segítségemre lesznek. A későbbiekben mindenképp hasznosítani szeretném a nyelvtudásomat, ezért német nyelvű egyetemre szeretnék felvételt nyerni. Abból a szempontból is nagy szerepet tölt be a német nyelv az életemben, hogy édesapám jelenleg Ausztriában dolgozik, így amikor meglátogatom őt, szükségem van a nyelv pontos ismeretére és helyes használatára. A tanulás mellett novellaírással és könyvolvasással fejlesztem az irodalmi készségeimet.

Szabadidőmben gyakran utazom édesanyámmal külföldre, ám sportolásra is viszonylag sok időt szentelek. Négy évig táncoltam, és pár karateórát is vettem édesapámtól. Manapság szívesen megyek futni vagy biciklizni a szabadba, esetleg gördeszkázni tanulok az utcán. A szívemhez nagyon közel állnak a művészetek, így heti egyszer rajz szakkörre járok, hétvégenként pedig gyakran festek.