×
Főoldal Rólunk Hírek Tagok Tagozatok Partnereink Dokumentumok Pályázatok Díjazottjaink Galéria Kapcsolat

BEMUTATKOZNAK TEHETSÉGEINK - Benkő Julianna

2022-11-17, Egyéb,
BEMUTATKOZNAK TEHETSÉGEINK - Benkő Julianna

2019-ben kezdte meg gimnáziumi tanulmányait a Nagyboldogasszony Iskolaközpont emelt biológia szakán. Az angol mellé az olaszt választotta második nyelvnek.
Gimnáziumi évei alatt már eddig is több területen, tantárgyban nyújtott kiemelkedő teljesítményt, – az online oktatás ellenére - rendszeresen vett részt tanulmányi versenyeken természettudományi tárgyakból és olasz nyelvből. A tanulás mellett tollaslabdázik, röplabdázik; a diákolimpiákon mindkét sportágban tagja az iskola csapatának.
Az olaszórákhoz és az olasz nyelvhez való érdeklődő, pozitív hozzáállása, szervezőkészsége jó hatással van a csoport munkájára. Tudásvágya nagy, hatékonyan alkalmazza a különböző tanulási módszereket.
A másféléves online időszak miatt több nyelvi verseny is elmaradt, amin indulhatott volna, de így is sikerült szép eredményeket elérnie.

Versenyei, eredményei:
Meghatározó tagja volt annak a 10. évfolyamos négy fős csapatnak, amelyik 2021 tavaszán megnyerte a Szólalj meg bátran! nyelvi versenyt, majd 2022-ben külsősként segítette az akkor induló csapatnak a felkészülését, amely aztán szintén megnyerte a versenyt.
2022 májusában megnyerte Pécsen a XI. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési versenyt.
Jelenleg (12. évfolyamos) az előrehozott emelt szintű olasz érettségire és az OKTV-re készül.