×
Főoldal Rólunk Hírek Tagok Tagozatok Partnereink Dokumentumok Pályázatok Díjazottjaink Galéria Kapcsolat

Tehetségpontok módszertani találkozója

2022-11-30, Egyéb,
Tehetségpontok módszertani találkozója

November 23-án délután a Tehetségpontok Módszertani Találkozója keretében 3 alumni hallgató, egykori tehetséges diák mutatta be életpályáját, valamint egy, TDK megmérettetés előtt álló gyakorló kolléga munkatervét. A meghívott hallgatók majdnem lefedték a MATE képzési palettáját, volt közöttük tanító, óvodapedagógus és gyógypedagógus is.

A rendezvénnyel célunk volt bemutatni, hogyan alakult az egykori TDK-s, valamint szakmai szempontból tehetséges hallgatók élete a tehetséggondozásban való részvételt követően, milyen hatással volt szakmai előmenetelükre, milyen irányba formálta sorsukat. Kíváncsiak voltunk arra is, ők miben látják feladatukat, hogyan ösztönzik saját tanítványaikat tehetségük kibontakoztatásában.
További cél volt a tehetséggondozásban való részvétel ösztönzése jelenlegi hallgatóink körében, valamint lehetőséget adni a frissen TDK-zott hallgatóinknak, hogy kérdéseket tehessenek fel az egykori tehetséges diákoknak módszereikkel, előmenetelükkel, sikereikkel és a sikerhez vezető elemekkel kapcsolatban. Ez az összekapcsolódás jól is működött, a rendezvényen maradó hallgatók számos kérdésben kaptak segítséget az előadóktól.