×
Főoldal Rólunk Hírek Tagok Tagozatok Partnereink Dokumentumok Pályázatok Díjazottjaink Galéria Kapcsolat

Tehetséges óvodásaink

2023-02-21, Óvodai tagozat,
Tehetséges óvodásaink

Bemutatkozik a Kaposvári Festetics Karolina Központi Óvoda Temesvár Utcai Tagóvoda

A Temesvár Utcai Tagóvodában a 2022/23-as nevelési évben négy tehetségműhelyt indítottunk. Mindegyik műhelynek komplex kidolgozott 30 órás programja van, a gyermekek érdeklődési körének megfelelően kerülnek a különböző műhelyekbe.  

„Színes ceruzák” tehetségműhely
A "Színes ceruzák" tehetséggondozó műhelyünkben lehetőséget biztosítunk a gyermekek számára új utak, új megoldások kipróbálására, egyéni látásmódjuknak, kreativitásuknak, fantáziaviláguknak kibontakoztatására a vizualitás eszközeivel. Valódi művészeti eszközök segítségével-kiállítások, tárlatok megtekintése, műalkotások elemzése: szeretnénk a gyermekeknek utat mutatni a képzőművészet varázslatos világába. Rendszeresen részt veszünk rajzpályázatokon. A város felhívására minden évben karácsonyi rajzot készítenek a gyermekek, melyeket képeslapokon látnak viszont Kaposvár lakosai.  

„Kottalma” tehetségműhely  
Célunk, a zenei nevelés területén a gyermekek zenei készségeinek és képességeinek magasabb szintre juttatása az életkornak megfelelő zenei anyag felhasználásával. Az Alapprogram által előírt óvodai zenei nevelésen túlmutató tevékenységek biztosítása.

 „Szédibaba” tehetségműhely
A tehetségműhely célja, hogy a gyermekekben felkeltsük az érdeklődést, a mozgás, a népzene iránt, hogy tovább adjuk és megőrizzük azokat a tradicionális értékeket, amelyek egyedülállóak Európában. Továbbá, a magyar néptánc és népzene megszerettetésén túl, - a korosztály sajátosságait figyelembe véve - olyan örömteli együttlét, amelyben a tánc élménnyé válik a gyermekek számára; ahol fejlődik a gyermekek táncos mozgáskészsége, az erre meghatározott eszközök és játékok segítségével.    

„Kis felfedezők” tehetségműhely
Biztosítjuk a gyermekek számára új utak, új megoldások kipróbálását. Olyan tanulási helyzeteket teremtünk, amelyekben a merész megoldások, tapasztalatszerzések, felfedezések, az érdeklődés folyamatos megléte, problémafelvetés, a gyermekekből kiinduló kérdésekre való válaszok a jellemzők. Ahol felszínre kerülhetnek a "többet és másképp" teljesítő gyermekek adottságai, képességei. Megvalósul a környezettudatos magatartás és lokálpatrióta szemlélet, illetve a szociális kompetenciák fejlesztése.
  Bemutatkozó letöltése