×
Főoldal Rólunk Hírek Tagok Tagozatok Partnereink Dokumentumok Pályázatok Díjazottjaink Galéria Kapcsolat

Tehetséges óvodásaink

2023-02-25, Óvodai tagozat,
Tehetséges óvodásaink

Bemutatkozik a Kaposvári Festetics Karolina Központi Óvoda Tallián Gyula Utcai Tagóvoda

Tagintézményünkben három tehetségműhelyt működtetünk, tehetségígéretes gyermekeink egyénre szabott fejlesztése érdekében. 2016-óta számos szakmai elismerést, színvonalas programot, kiemelkedő jó gyakorlatot és támogató szakmai partnert tudhatunk magunkénak. A 2022-2023-as nevelési évben, 30 órás komplex tehetségprogramjaink feladatainak és tevékenységtartalmának felülvizsgálatával kezdtük meg a műhelymunka szervezését. Atyámfia nyelvi tehetségterületen működő meseműhelyünk, ebben az évben részt vesz a Báb-Szín-Tér Közhasznú Alapítvány Cucorka pályázatán, melynek célja a pedagógiai bábjáték lehetőségeinek és gyermek bábcsoportok vezetésének megismerése, ezért 30 órás programunkat bábjátékos modulokkal egészítettük ki.  
                                
Kőketánc testi-kinesztetikus tehetségterületen működő dalos játék műhelymunkánk, népi hagyományaink élményalapú átadását célozza. A műhelymunkában lehetőséget adunk gyermekeinknek arra, hogy azt csinálják, amire a legjobb adottságaik teszik alkalmassá őket. A szülők örömmel nézik meg játékos műhelybemutatóinkat, melyet ebben a nevelési évben szeptember végén szerveztünk meg.
                                            
Novemberben a Napraforgó Családi Bölcsődébe látogattunk, ahol a legkisebbeket őszi játékfűzéssel ajándékoztuk meg.
 
Mocorgó Mackók mozgás tehetségműhelyünk a nevelési év őszén, együttműködésre lépett a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiával. Az együttműködés tartalmazza a tehetséggondozó tevékenység támogatására, és a labdarúgó sportág megszerettetésére vonatkozó megállapodást. 2023 áprilisában, az akadémia közreműködésével Aprók kupája városi szintű sportrendezvény szervezését tervezi tagintézményünk.
 
A jó testi adottságokkal rendelkező gyermekek, szeptember végén ritmusos zenés tornabemutatót tartottak, a szülők számára.

Bemutatkozó letöltése